Latviešu
Valoda: Latviešu

1991.gada Barikādēm 30

Datums: 15.01.2021 12:18
33 skatījumi
2021.gada 14.janvārī Madonas muzejā bija ieplānota tikšanās ar novadnieku, žurnālistu un Latvijas Tautas Frontes pirmo priekšsēdētāju Daini Īvānu, lai kopīgi atcerētos un pieminētu 1991.gada Barikāžu notikumus un runātu par tiem ar skolēniem.
    14.janvāris ir zīmīgs arī citu iemeslu dēļ, jo tieši šajā datumā pirms 30 gadiem no toreizējā Madonas rajona devās pirmie Barikāžu dalībnieki - madonieši, bērzaunieši, barkavieši, kalsnavieši, dzelzavieši, liezērieši, Vestienas, Mārcienas, Sausnējas, Praulienas, Varakļānu iedzīvotāji devās celt Barikādes.
    Sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī, nevaram tikties klātienē, tādēļ novadnieks Dainis Īvāns uzrunā madoniešus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju virtuālā formātā! https://youtu.be/1fQZXZRTYFc
    Dalāmies arī ar Vidzemes TV sagatavoto ziņu sižetu par Vestienas pagasta iedzīvotājiem, kuri 1991.gadā devās uz Barikādēm. Video sižetā izmantoti muzeja krājumā esošie materiāli – Žaņa Bezmera un Andra Matuļa fotogrāfijas un foto no pierakstu klades, ko veidoja Madonas rajona izpildkomitejas štābs un, kas nodota muzeja krājumā.
https://fb.watch/315_eTr9Xq/
    Aicinām jūs dalīties ar savām atmiņām, ar savām fotogrāfijām vai stāstiem no Barikāžu laika, lai kopīgi veidotu tik nesenas pagātnes notikumu apkopojumu, lai kopā stāstītu par tiem jaunajai paaudzei, kuri ir izauguši jau neatkarīgā Latvijā, pēc 1991.gada Barikāžu notikumiem.
Zane GRĪNVALDE izglītojošā darba nodaļas vadītāja